Varför välja elbil?

Ja varför ska vi välja elbilar framför konventionella bensinbilar? Det finns några anledningar till varför många människor tvekar, och här vill vi försöka bemöta de funderingarna.

Det finns inte så många publika elstolpar. Det här är något som får en del människor att tveka; om jag inte vet om jag har möjlighet att ladda bilen när jag är ute och kör, vågar jag då köra en elbil? Att bli stående någonstans är inte så roligt. Med li te planering så är det inga problem. Om du vet vart du ska är det bara att kolla upp var närmsta laddningsstolpe finns eller var du kan ladda längst vägen. Många arbetsplatser, köpcentrum och liknande har laddningsstolpar idag, vilket gör det smidigt att ta elbilen till jobbet.

 

 

Laddningstiden. Att ladda en elbil tar betydligt längre tid att tanka den. Även här handlar det om planering. Om du till exempel pendlar till och från jobbet, kan du ladda bilen under

arbetsdagen. Tar du bilen till och från köpcentret, så hinner du förmodligen både fram och tillbaka igen innan du behöver ladda bilen på nytt. Räckvidden för en laddning är i genomsnitt tio mil, vilket motsvarar 70% av alla bilresor innan den behöver laddas igen.

Sammanfattande fakta

En ökad användning av elbilar minskar behovet av fossila bränslen som bensin och utsläppen som är en följd av det. Även fast man behöver el, så är elbilar betydligt mer miljövänliga än bensinbilar. Trots att det kan upplevas som mer bökigt i dagsläget med laddningar, elstolpar och liknande, så blir elbilar allt mer vanliga. Detta i sin tur leder till exempel till att behovet av antalet elstolpar ökar, vilket gör att vi förhoppningsvis får fler av dem. Även batterierna blir allt mer effektiva, vilket gör att de laddar fortare. Utvecklingen går framåt i rasande takt och elbilen är ett miljövänligt alternativ under ständig utveckling.