Ta dig längre med en elcykel

Bara för att du bor lite längre bort från jobbet eller skolan så behöver detta inte hindra dig från att kunna ta dig dit på ett mer grönt sätt. Med en elcykel kan du till exempel ta dig fram väldigt långa sträckor och passar perfekt om du inte har den budget som krävs för att skaffa en elmoped eller elbil. Men vad ska du tänka på när du väljer vilken elcykel du ska investera i?

Hur långt kommer du cykla?

Den kanske allra viktigaste punkten som du måste ha i åtanke är hur starkt batteri cykeln du väljer ska vara utrustad med. Beroende på hur lång sträcka du kommer cykla och vad du ska använda cykeln till måste också valet baseras på detta. Ska du använda den till jobbet eller för träning? Det finns både mer sportiga modeller från Crescent eller val som har en mer klassisk design från Hövding

Säkerställ också att batteriet är enkelt att ladda, samt att du kan avlägsna batteriet när du till exempel ska besöka affären så batteriet inte blir stulet.

Rätt modell för dig

Utöver cykelns kapacitet så är det också flera andra punkter som du måste kika på. Hur mycket plats tar den, har du möjlighet att fälla ihop den för att du ska spara plats i lägenheten och hur ser din budget ut? Rätt val av elcykel gör att du kan ta dig fram på ett bra sätt och att du får en elcykel som är praktisk. Så fundera några extra minuter innan du gör ett val.