Nya elbilar 2021

Vi har ett väldigt spännande år att se fram emot. Det ser ut som att utbudet kommer att tredubblas på marknaden och många av dem är unika med kreativ design. Vi kan ta Lightyear One som ett exempel, som är utrustad med ett batteripaket på 60 kWh och solpaneler för ytterligare räckvidd. Batteriet har en räckvidd på 725 km och med solpanelerna kan man komma ännu längre. Elbilens aerodynamiska form gör också att bilen kan färdas några extra kilometer. Lightyear One färdas kanske inte med ljuset hastighet dock. En acceleration på 0-100km/h sker på 10 sekunder.

När du har bråttom fram till ditt kontorshotell Södermalm så kan en elbil som Lucid Air ta dig dit på kortare tid. Denna lyxiga bil har ett batteri på 130 kWh och en räckvidd på 60 mil. Utrustad med 1 000 hästkrafter är detta en arbetshäst av högsta klass som tar dig från 0 upp till 100 km/h på 2,5 sekunder. Här får du en bil som är fyra gånger snabbare än Lightyear One.

Rivian R1T är nästan lika kraftfull med en acceleration på 0 till 100 km/h på 3 sekunder och en räckvidd på 650 km. För familjerna kommer Skodas första familje-elbil u. Enyaq är en femsitsig elbil med en räckvidd på 500 km. Med en funktion för snabbladdning kan man också använda den för längre sträckor. Volkswagen Space Vizzion är en annan familje-kombi med räckvidd på 590 km. Under 2021 kommer vi även att se Renaults el-SUV med en räckvidd på cirka 550 km.