Nästa år lanseras Mercedes EQS

Ni som är sugna på att köpa en elbil men inte vet om det är rätt timing att göra det just nu kanske borde vänta till nästa år om ni är ute efter en elbil som är mer imponerande än de elbilar vi ser på marknaden idag. Mercedes har bekräftat att deras lyxiga modell EQS ska lanseras 2021 och den kommer att erbjuda 700 kilometer i räckvidd – vilket är nästan 300 kilometer mer än Porsches Taycan som kom ut i år.

Utvecklingen går snabbt framåt. EQS är fyrhjulsdriven med en motor på 470 hästkrafter och acceleration från 0-100 kilometer i timmen på 4,5 sekunder. Nyckeln till den långa räckvidden är ett batteri på 100 kW och det är just det som tar den här elbilen till nästa dimension. I dagsläget blir det lätt fler laddningar än man skulle vilja, men man kommer långt på 700 kilometer – från ett hotell i Stockholm city hela vägen till Lycksele. Idag är det Teslas Model S som ger längst räckvidd och den ligger bara på 610 kilometer på en laddning.

Denna lyxiga elbil kommer vara den första sedanen från Mercedes som är helt eldriven. Batterierna tillverkas i fabriken i Stuttgart-Untertürkheim och kvaliteten är det ingen som tvekar på, men det är inte bara prestandan vi ser fram emot, utan även designen. Den dynamiska och ljudlösa körningen som erbjuds av denna exklusiva, tyska tillverkare är svårslagen. Därför är det så spännande att tänka på att det vi ser idag bara är början.