Hur mycket kostar en elbil i drift?

Ett vanligt påstående är att en elbil är en betydligt mer prisvänlig investering. Utöver själva inköpet av bilen som går på en rejäl slant, så kommer du faktiskt ‘ven att kunna spara en ganska bra slant om du uppgraderat din diesel eller bensindrivna bil till en mer miljövänlig elbil. Men hur laddar man en elbil och hur mycket kostar det att driva den?

Styrs av elpriser

Det är framförallt en sak som kommer att påverka kostnaden för en elbil och det är hur elpriset ser ut. Dessutom beror det på om du laddar bilen på hemmaplan eller om den är inkopplad under natten på en hyrd parkeringsplats.

Hur mycket el krävs då och hur längre räcker ett fulladdat batteri innan det behöver fyllas på igen? Detta beror extremt mycket på när bilen inhandlades och vad för typ av batteri bilen är utrustad med. Utvecklingen av elbilar har gått i raketfart och hur kraftfullt batteriet är  kommer därför att skilja sig väldigt mycket även om din bil bara är något år gammalt.

Varför ska man välja en elbil?

Att en elbil är ett mer miljövänligt alternativ är säkert ingen hemlighet. Med en elbil kan du minska din klimatpåverkan drastiskt och faktiskt även spara in på en hel del kostnader. Bensin är väldigt dyrt och priset för att driva en elbil är mindre. Så slå slag i saken och kika på vilken typ av elbil du ska välja och om det krävs att du köper en laddstation eller om du har tillgång till detta i närheten.