Elmoped under sommaren

Elbilar är bekvämt, härligt och miljösmart. Sommartid kan det vara skönt och känna vinden i håret men ändå köra ett riktigt bra fordon. En elmoped under sommaren kan då vara den perfekta lösningen. Då kan man enkelt förflytta sig både i staden och på landet samtidigt som doften når näsan och den ljumma vinden smeker kinden.

 

Beroende på hur stor vana man har sedan tidigare att köra moped kan det vara en bra idé och ta en eller två lektioner, också om körkortet tillåter att man kör den typen av fordon. Det är lite annat och tänka på i trafiken och handlar först och främst om säkerhet. Hur och var ska man placera mopeden för att undvika olyckor och vad tänker man på då det regnar och vägen blir våt?

 

Förutom att man som förare behöver tänka lite annorlunda vid körning är det viktigt att använda sig av en godkänd hjälm. Skulle man råka tappa hjälmen i backen av någon anledning brukar de anses som förbrukade och det är då läge att införskaffa en ny. Om olyckan är framme kommer man att vara glad när hjälmen skyddar huvudet och inte går sönder eftersom man tyckte ett nytt inköp var för dyrt.