Elmoped under sommaren

Elbilen är ett bekvämt och miljösmart transportmedel, men under årets varma delar kan det vara skönt att känna vinden i håret och ändå färdas i ett bra fordon. Då kanske en elmoped under sommaren  är det perfekta valet. Du förflyttar dig snabbt och enkelt både i staden och på landet samtidigt som du kan njuta fullt ut av ljumma sommarvindar och härliga dofter..

Att köra elmoped är inte svårt, men om du är ovan kan det ändå vara en bra idé att börja med en eller två lektioner, även om ditt körkort för bil redan gäller för elmopeden. När du kör moped blir det lite annat att tänka på i trafiken. Du är mer oskyddad och behöver fokusera mer på din egen säkerhet. Hur ska du placera mopeden på vägen för att slippa olyckor och vad måste du göra när det regnar och vägen är blöt?

Utöver körvana och rätt placering av mopeden på vägen är det också viktigt att tänka på skyddsutrustningen och använda godkänd hjälm. Tänk på att även om hjälmen är tålig så är den samtidigt känslig för stötar och slag. Om du tappar hjälmen i marken eller om den utsätts för hårda slag och stötar kan den behöva bytas. Även om du inte kan upptäcka några synliga skador på utsidan kan hjälmens deformationszoner ha skadats.