Krävs det speciella kunskaper för en elbil?

 

Elbilar ökar hela tiden i popularitet. Krävs det något speciellt från mig som förare för att äga och förvalta ha en elbil? Egentligen inte. En elbil fungerar generellt som en helt bensindriven bil, förutom sätter man fyller på med bränsle på. Den bensindrivna bilen behöver en tankstation och den eldrivna behöver ett eluttag. Sladden som kopplas in i själva uttaget kan man med fördel förvara i bilens bagageutrymme. Då finns den alltid nära till hands om behovet uppstår.

 

Köper man en elbil behöver det finns en förståelse för hur de i grunden fungerar. Åker man många bil och behöver tanka på med el går det inte fullt lika snabbt som när man tankar andra drivmedel. Många elbilar har dock någon form av snabbladdning idag. Det gör att man kan sträcka på benen och ta en fika, sedan går det att rulla vidare igen.

 

Att behöva stanna upp en liten stund när man själv inte har gjort det valet kan ibland kännas lite jobbigt. Det som är positivt är att rasten faktiskt blir av. Annars är det väldigt lätt hänt att man enbart kör på mil efter mil, och det är inte bra. Stannar man upp skärper sinnena igen och man fortsätter att vara en trygg och säker förare efter vägen. Istället för att bara känna stress måste man se alla fördelar med en elbil. Framförallt är det ett riktigt bra och medvetet val för miljön. Blir man per automatik en bättre förare är det ett plus.