De nya elbilarna 2020

Varje år blir marknaden för elbilar mer och mer intressant och 2020 bjuder på många nya modeller värda att tipsa om. Några av våra favoriter är Audi e-tron Sportback, Opel Corsa-e, Mazda CX-30, DS 3 Crossback E-Tense och Honda E. Pris, räckvidd och prestanda varierar, men det är också själva känslan som är viktig att tänka på när man ska köpa ny bil. Därför bör man alltid provköra en elbil innan man bestämmer sig för att köpa den. Kör en provtur och se till att du får med dig all viktig information om batteriprestanda, räckvidd och motoreffekt.

Porsche lanserade också en ny elbil i år- Porsche Taycan – med en batteristorlek på 79,2 kWh och motorn på 390 kW (530hk). Accelerera från 0 till 100 kilometer i timmen med den här pärlan med ett startpris på 1 170 000 kr och räckvidd upp till 407 kilometer. Vi såg en av dessa skönheter utanför Restaurang Lykke häromdagen och det måste sägas att de ser väldigt imponerande ut.

Men en räckvidd på 407 kilometer är å andra sidan ganska lågt jämfört med Volvos Polestar 2 som erbjuder 500 kilometer, men många av de nya elbilarna som kommer ut i år har en lägre räckvidd på 200 – 300 kilometer. Uppladdningstider varierar också kraftigt. Hondas nya elbil erbjuder snabbladdning på upp till 50 kW, vilket innebär att du kan ladda den upp till 80% på bara en halvtimme. Vilket är viktigast för dig, sexig design, lång räckvidd, snabb uppladdning eller lågt pris?